Zonnepanelen

Waarom zonnepanelen?

Zonnepanelen voorzien je van duurzame stroom. De prijs van zonnepanelen is de afgelopen jaren sterk verminderd. Voor een huiseigenaar leveren zonnepanelen op het dak veel meer op dan het sparen van geld op een gemiddelde spaarrekening. Bovendien verhogen ze de waarde van je huis.

De Groene Zone

In 2018 kunnen inwoners van de gemeenten Asten, Best, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Laarbeek, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard en Waalre deelnemen aan het zonnepanelenproject De Groene Zone.

 

Als je meedoet aan het project koop je zonnepanelen op afbetaling van de gemeente. De lening betaal je in 15 jaar terug. Het gaat om een vast bedrag per maand dat lager is dan de elektriciteitskosten die je bespaart met de zonnepanelen. Je bespaart dus meer dan het bedrag dat je moet aflossen. Vanaf de eerste maand is er dan ook sprake van een financieel voordeel dat alleen maar groter wordt wanneer de lening volledig is afgelost.

 

De gemeenten die meedoen met De Groene Zone kopen grootschalig zonnepanelen in. Ook maken zij met de leverancier afspraken voor het leveren, plaatsen en onderhouden van de panelen en het administratief afhandelen van de lening. Dit heeft als voordeel dat je niet allerlei zaken zelf hoeft uit te zoeken.

 

 

Meer informatie over De Groene Zone vind je op www.degroenezone.nl.

Iets voor jou?

Op het Portaal Zonnepanelen, een initiatief van onder andere Milieu Centraal, is alle informatie op een rij gezet. Het portaal geeft informatie over zonnepanelen voor jou als eigenaar van een woning, als huurder, lid van een VVE of MKB’er. Op de Zonatlas kun je zien of een dak geschikt is voor zonnepanelen en wat de terugverdientijd ongeveer zal zijn. Inwoners van Veldhoven kunnen dat ook zien op de Zonnekaart.