Isoleren

Isoleren

Wil je een comfortabele woning en minder stookkosten? Woningisolatie heeft dezelfde opbrengst als een spaarrekening met 7 tot 12 procent rente. Kijk hiernaast voor enkele tips.

Tips woning isoleren

Investeren in isolatie loont!

Een investering in gevelisolatie (aan de binnenkant of buitenkant) heeft een heel goed rendement, te vergelijken met een spaarrekening met 12 procent rente. Ook andere isolatietypen hebben een goed rendement: dakisolatievloer- en bodemisolatie en dubbel, HR++ of triple glas. Vooral als je in een woning woont die is gebouwd vóór 1980, is de investering snel terugverdiend.

Kies het juist isolatiemateriaal

Kies isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde, dat zorgt voor meer besparing. Vraag op Verbeter uw huis gratis Advies op maat, afgestemd op je persoonlijke situatie.

Schakel een specialist in

Kijk naar je hele woning voordat je een onderdeel gaat (laten) isoleren. Een specialist op het gebied van maatwerkadvies energiebesparing kan daarbij helpen.

Op Wij-isoleren.nl vind je een overzicht van goede isolatiebedrijven bij jou in de buurt en in heel Nederland. De website toont per isolatiemaatregel alleen bedrijven die werken volgens de best beschikbare kwaliteitsregeling. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de kwaliteit en garantie van het werk. Wij-isoleren is een initiatief van branche-organisatie VENIN en Milieu Centraal.

Vergeet niet te ventileren

Denk naast isolatie ook altijd aan een goede ventilatie. Het is erg belangrijk voor je gezondheid om goed te ventileren. Maar dit gebeurt vaak onvoldoende. Een op de tien woningen heeft schimmel, bijna de helft bevat tabaksrook en in veel huizen is binnen meer fijnstof aanwezig dan buiten (bron: Milieu Centraal). Hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe belangrijker het is om goed te ventileren.