Gratis naar ‘Before the Flood’

Op zondag 9 april 2017 wordt om 19.00 uur de klimaatfilm ‘Before the Flood’ vertoond in het Theater De Kattendans in Bergeijk. In deze spraakmakende documentaire wordt acteur Leonardo DiCaprio gevolgd in zijn rol als ‘vredesambassadeur’ van de Verenigde Naties. De film is voor iedereen gratis toegankelijk.

 

Om mensen te laten zien hoe ernstig de gevolgen van een veranderend klimaat zijn, ging DiCaprio op zoek naar de veranderingen die nú al aan de gang zijn. “De tijd om hierover te steggelen is voorbij, we hebben bijna geen tijd meer”, aldus de Amerikaanse acteur over de boodschap van de film ‘Before the Flood’.

 

Before the flood

De film volgt DiCaprio bij zijn reizen naar vijf continenten en het Noordpoolgebied, waarbij hij spreekt met wetenschappers, wereldleiders, activisten en lokale bewoners om een beter beeld te krijgen van de klimaatproblematiek en te zoeken naar concrete oplossingen.

Voor Brabanders begint de film dicht bij huis, met een scene over het schilderij ‘Tuin de Lusten’ van Jeroen Bosch. De drie panelen van het werk: het paradijs, de zondeval en de hel dienen in de film als metafoor voor de richting waarheen de aarde zich begeeft.

 

Gratis toegankelijk

Wethouder Stef Luijten: “Het veranderende klimaat vraagt om actie. Wereldwijd, maar ook regionaal en in gemeente Bergeijk. De maatregelen die nodig zijn, zijn fors. De urgentie is hoog. ‘Before the flood’ maakt dat op toegankelijke manier duidelijk. Daarom wil gemeente Bergeijk de film graag aan een breed publiek laten zien. Dankzij goede samenwerkingen is dat nu mogelijk.”

Wethouder Stef Luijten doelt daarmee op de unieke samenwerking tussen National Geographic, de gemeente Bergeijk en de Metropoolregio Eindhoven (MRE) die ervoor heeft gezorgd dat de film beschikbaar gesteld wordt. De film is voor alle inwoners van gemeente Bergeijk gratis toegankelijk. Om teleurstellingen te voorkomen vragen we iedereen zich aan te melden via www.bergeijk.nl/begreen.

Datum: zondag 9 april 2017

Tijd: 18.30 uur inloop, 18.45 uur welkom, 19.00 uur start film

Locatie: Theater De Kattendans Bergeijk.